vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pădurar, dat pe mâna procurorilor chiar de hoții pe care i-a lăsat să fure lemne

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Călimăneşti le-a permis hoţilor de lemne să intre în pădure şi să taie arbori fără drept. Bărbatul le-a permis indivizilor să intre în schimbul unei sume de bani. Ghinionul pădurarului a fost că tocmai cei pe care i-a lăsat să taie arbori l-au pârât  la Direcţia Generală Anticorupţie Vâlcea, după ce le-a mai cerut bani.

Pădurarul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Vâlcea iar prima înfăţişare a procesului pe fond a avut loc pe data de 10 februarie 2021.

„La data de 20.03.2019, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 08.03.2019, pădurarul P M, din cadrul Ocolului Silvic Călimăneşti, a pretins o sumă de bani şi a primit efectiv suma de 200 de lei de la numiţii P.V.O. şi C.I.I. (câte 100 de lei de fiecare) pentru a le permite acestora să taie din fondul forestier de pe raza comunei Berislăveşti, arbori nemarcaţi şi pentru a le emite aviz de însoţire a materialului lemnos, precum şi cu privire la faptul că acelaşi pădurar, P. M., le-a pretins celor doi şi o altă sumă de bani pentru a îi lăsa să taie ilegal arbori nemarcaţi, respectiv pentru a le întocmi aviz de însoţire şi în ziua următoare, de 09.03.2019. (…) Cei doi arbori specia anin şi cireş nu erau marcaţi, inventariaţi, exploataţi legal, iar pădurarul P. M. nu avea voie să comercializeze material lemnos din pădurea Obştii decât din rampa primară, la cererea expresă şi cu ştiinţa acestei Obşti, doar către membrii Obştii sau persoane agreate de această obşte, mituitorii nefigurând printre persoanele care aveau dreptul de a achiziţiona material lemnos” – se arată în rechizitoriul procurorilor vâlceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica