Conecteaza-te cu noi

Sport

Cele 3 atuuri ale CSU în bătălia pentru titlu!

Publicat

pe

După 30 de ani de secetă, Craiova se bate cu șanse reale pentru trofeul suprem. Care sunt avantajele oltenilor în bătălia pentru primul loc.

1. Numirea lui Ouzounidis
Este a doua oară când patronul Mihai Rotaru angajează un antrenor cu personalitate puternică, după numirea lui Victor Pițurcă.
„O să căutăm un antrenor cu experiență, cu personalitate. Un avantaj vor avea cei care au mai câștigat trofee”, făcea patronul CSU portretul robot al noului tehnician, după destituirea lui Corneliu Papură, experiment eșuat al finanțatorului.
Ca și Piți, Ouzounidis are mână liberă la echipă. Elocvent este faptul că acesta a schimbat sistemul de joc din 4-3-3 în 4-2-3-1. O premieră în ultimii 5 ani în Bănie, unde la echipa lui Rotaru inclusiv la grupele de juniori se mergea pe modulul 4-3-3, astfel încât aceștia să se adapteze mai ușor la prima echipă odată ce erau promovați.
Un plus este faptul că jucătorii par să-l agreeze pe noul antrenor. Una dintre vocile puternice din vestiar, Alexandru Mateiu, l-a făcut praf pe vechiul antrenor, indirect, într-o comparație cu actualul: „Avem o mai bună organizare cu noul antrenor. Stăm mai bine în teren, adversarii au mai puține ocazii. S-a și văzut, de altfel, au avut o singură ocazie ei, în minutul 90. Sunt fericit că joc, îmi place să lupt pentru cele trei puncte.

2. Revenirea lui Elvir Koljic
Atacantul bosniac va fi apt de joc în cel mai potrivit moment cu putință pentru echipă. Fix înainte de începerea play-off-ului. Koljic este un jucător predispus la accidentări, dar de fiecare dată când a revenit pe teren după perioadele lungi de absență s-a dovedit o adevărată mașină de goluri.
Chiar dacă a jucat doar 6 meciuri și jumătate în acest campionat, vârful bosniac a fost pistonul care a împins echipa alb-albastră pe prima poziție a clasamentului în startul de sezon, oltenii având o serie fabuloasă, cu 7 victorii din 7 posibile.
Improvizația Mamut a eșuat. Reintrarea lui Koljic în circuit va fi un avantaj consistent pentru olteni în bătălia pentru trofeul suprem.

3. Strategia de mercato
CSU Craiova vinde bine în ferestrele de transferuri. Și nu doar atât, reinvestește. Dovadă transferul lui Mihăilă la AC Parma în septembrie pentru mai bine de 8 milioane de euro. După mutare, CSU a adus întăriri: Cîmpanu, pentru regula U21, Ofosu, soluție pe poziția lui Mihăilă. Și a continuat și în iarnă întărirea prin aducerea lui Camara și Fedele.
De partea cealaltă, contracandidatele la titlu nu au o tactică similară în privința transferurilor. Dovadă plecarea lui Dennis Man la Parma, iar nimeni nu a venit în loc. Și CFR Cluj l-a pierdut pe Damjan Djokovic, fără acoperire.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.