marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Canalizare, furată bucată cu bucată, într-un sat din Gorj

Nici o casă din satul Bobaia, care aparţine de comuna Aninoasa din judeţul Gorj, nu beneficiază de canalizare, chiar dacă în urmă cu aproximativ 7 ani a fost realizat un sistem de canalizare cu bani europeni. Primarul comunei spune că omenii nu au vrut canalizare la acel moment și se gândește că cetățenii nu au vrut să plătească nici un cost.

Acum, nici dacă oamenii ar vrea canalizare în gospodărie nu s-ar mai putea, pentru că au fost furate mai multe elemente componente ale sistemului.

„S-au furat două motoare, camerele de supraveghere video cu sistem cu tot de la staţia de epurare şi capacele de la mai multe guri de canalizare. Au fost rupte uşile şi a fost furat sistemul cu camerele cu tot. Nu a fost racordată nicio locuinţă din sat, pentru că nu au existat solicitări. Nu puteam să-i obligăm pe oameni să se racordeze. Motivul este legat probabil de banii pe care ar fi trebuit să-i plătească pentru acest nou serviciu“, a relatat primarul localităţii Aninoasa, Ilie Petroi, conform Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reţeaua de canalizare are o lungime de aproximativ trei kilometri şi a costat aproximativ 300.000 de euro. Reprezentanţii Primăriei Aninoasa au sesizat poliţia la fiecare furt constatat, dar nimeni nu a fost prins.

„Furturile au fost constate pe parcursul anilor. Am făcut sesizări la poliţie de fiecare dată, dar nu fost prins nimeni până acum. Nu am cuantificat prejudiciul. Acesta trebuie stabilit în urma unei expertize. Poliţia nu a prins pe nimeni până acum. Probabil că hoţii au valorificat capacele sustrase la fier vechi“, a precizat edilul din comuna Aninoasa, conform sursei citate.

FOTO: Facebook/Aninoasa de Gorj

Politica