vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salvamontiștii gorjeni au salvat două femei și doi copii dintr-o situație de groază

Două femei cu doi copii au plecat pe munte de la unul dintre conacele din Plaiul Bumbeștilor, masivul Parâng. Cele patru persoane s-au rătăcit duminică seara, iar salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj au plecat în căutarea lor.

„Accesul în zonă se face poate doar pedestru, locația este izolata și aflata la distanta  mare de locul în care poate ajunge ambulanta Salvamont care va prelua persoana cu probleme, elemente ce vor face ca acțiunea sa fie dificila si sa se prelungească mult în noapte”, au informat, inițial, salvatorii.

Salvamontiștii gorjeni au ajuns în zonă, au început căutările și au reușit să găsească doua persoane, o femeie și copilul său. Căutările au continuat pentru găsirea și celorlalte două persoane și, în cele din urmă, le-au găsit.  Femeia și copilul au fost duși la un conac din zona pentru a le adăposti la căldură, a le face un control medical și a decide cum vor continua acțiunea de salvare. La baza muntelui, pe lângă ambulanta Salvamont Gorj, au mai sosit pentru a prelua persoanele un echipaj de Ambulanță și unul de poliție pentru întocmirea documentației necesare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un echipaj de salvamontiști a coborât  persoana care prezenta probleme medicale și au transportat-o cu ambulanța Salvamont până la prima unitate medicală, ambulanța SAJ trimisa în sprijin fiind redirecționată către un accident rutier. Cea de-a doua persoană adultă a rămas la conac cu cei doi copii până când salvamontiștii au  decis modul și momentul când aceștia să fie coborâți din munte.

Politica