joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de miercuri

Procesul de vaccinare anti-COVID pentru personalul din învăţământ va începe de miercuri, în majoritatea judeţelor din ţară, urmând să se finalizeze pe 10 martie.

Potrivit coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, se estimează administrarea primei doze unui număr de aproximativ 60.000 de persoane.

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea judeţelor din ţară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe. (…) Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Palatul Victoria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser.

Programarea nu se efectuează în platforma dezvoltată de STS, ci școlile centralizează listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea vor fi transmise la inspectoratele școlare și transmise apoi la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile vor face programarea persoanelor respective, care vor fi anunțate prin inspectoratele școlare, notează g4media.ro

Locațiile în care vor fi administrate vaccinurile sunt spații puse la dispoziție de Ministerul Educației, iar în județele în care nu au fost identificate spații adecvate au fost puse la dispoziție cabinete care încă nu au fost deschise.

Politica