Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. 39 de polițiști locali au devenit agenți de pază

Publicat

pe

Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu a aprobat, luni, 22 februarie, o nouă organigramă, care prevede desfiinţarea 17 funcţii de conducere, dintre care opt sunt la nivelul Poliţiei Locale. De asemenea, 39 de posturi de agenţi de poliţie nu mai au statut de funcţionar public, ci de agent de pază.

Dintre cele 13 posturi de conducere de la nivelul Poliţiei Locale au mai rămas doar cinci: două posturi şef serviciu, trei şefi birou şi un director. Inclusiv postul actualului şef al Poliţiei Locale a fost desfiinţat, scrie adevarul.ro

Florin Băluţă ocupă postul de director adjunct, dar se află la conducerea Poliţiei Locale pe perioada în care Florin Urdea, directorul executiv al instituţiei, se află în concediu de creştere al copilului. 

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat într-o postare pe Facebook că s-ar putea merge până la desfiinţarea Poliţiei Locale: „Avem o opţiune simplă şi putem merge până la desfiinţarea unor structuri, cum ar fi, spre exemplu, Poliţia Locală, ale cărei atribuţii pot fi preluate de structurile MAI. Eu nu îmi doresc ca oamenii să-şi piardă locurile de muncă, dar nici nu putem să punem interesele personale mai presus decât cele ale comunităţii! Alegerea este a dumnealor“. 

Organizaţiile sindicale ale poliţiştilor locali au anunţat că vor contesta în instanţa de judecată noua organigramă.

„Uniunea Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România şi Sindicatul Poliţiştilor Locali din judeţul Gorj au demarat deja procedura contestării în instanţa de judecată  a noii organigrame aprobată de Consiliul Local Târgu Jiu. Nu ne lăsăm intimidaţi de ameninţarile d-lui primar Romanescu Marcel Laurenţiu şi asigurăm toţi cetăţenii că, indiferent in subordinea cui consideră legiuitorul că ne aflăm, ne vom face datoria in slujba cetăţeanului, pentru că în subordinea acestuia considerăm că ne aflăm“, se arată într-o postare pe Facebook.

Facebook/ Marcel Laurentiu Romanescu

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.