joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franţa înăspreşte restricţiile pe Coasta de Azur în weekend-uri

Franţa îşi înăspreşte restricţiile impuse pe Coasta de Azur pentru weekend-uri, ca urmare a unei noi creşteri a numărului cazurilor de COVID-19 în departamentul Alpes-Maritimes, au anunţat luni autorităţile locale, potrivit Agerpres care citează AFP şi dpa.

În următoarele două weekend-uri, regiunea urbană de pe coastă se va afla în carantină, a precizat prefectul Bernard Gonzalez, ceea ce înseamnă că aproximativ 90% dintre locuitorii regiunii îşi vor putea părăsi locuinţele doar dacă au motive întemeiate, precum pentru a cumpăra alimente sau pentru o merge la medic. Exerciţiile fizice sau plimbările vor fi permise pentru cel mult o oră pe zi, pe o rază de 5 kilometri de locuinţă.

În acelaşi timp, Riviera Franceză impune purtarea măştii faciale şi interzicerea consumului de alcool în locuri publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Magazinele care au o suprafaţă mai mare de 5.000 de metri pătraţi vor trebui să fie închise, cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor.

Potrivit lui Gonzalez, situaţia legată de COVID-19 din regiunea apropiată de frontiera cu Italia s-a deteriorat recent.

Rata incidenţei infecţiilor la 100.000 persoane pe şapte zile este în prezent de 588, de trei ori mai mare decât rata naţională, iar varianta britanică a coronavirusului a devenit răspândită.

Franţa este afectată grav de pandemia de COVID-19, cu peste 3,6 milioane de persoane infectate şi 84.000 de decese cauzate de noul coronavirus până în prezent.

Politica