Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Reacție alergică severă în cazul unei femei din Slatina

Publicat

pe

O slătineancă de 46 de ani s-a prezentat, duminică, la centrul de vaccinare anti-COVID din oraș, acolo unde i-a fost administrate prima doză de vaccin.

La scurt timp după imunizarea cu serul AstraZeneca, femeia a dezvoltat o reacție severă de tipul șocului anafilactic, potrivit adevarul.ro. Aceasta a precizat că până acum, nu a întâmpinat probleme majore în urma administrării altor vaccinuri.

„La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacţie severă post-vaccinare, de tip anafilactic. Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din municipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, potrivit unui comunicat emis de Grupul de Comunicare Strategică.

Starea de sănătate a femeii este bună, fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Medicii au decis că pacienta poate fi transferată de la secția de Terapie Intensivă în cadrul secţiei Medicală, acolo unde va fi ținută sub supraveghere.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.