sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, tot mai aproape de visul lui Rotaru

CSU Craiova a câștigat partida disputată sâmbătă seara, împotriva celor de la Hermannstadt, scor 1-0. Meciul s-a jucat pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar victoria a reprezentat o gură de aer proaspăt pentru oltenii ce încă trag speranțe la titlu, mai ales după numirea noului antrenor, grecul Ouzounidis.
Duelul dintre CSU și Hermanstadt a fost destul de aprins, chiar dacă alb-albaștrii au dominat clar prima repriză. Adversarii s-au trezit după pauză și puteau să profite de câteva greșeli individuale ale craiovenilor. Singurul gol al meciului a fost marcat de Alex Cicâldău, care a reușit o execuție superbă din lovitură liberă.

Prima victorie în campionat pentru Ouzounidis!
Victoria cu Hermannstadt a reprezentat și prima partidă după care Ouzounidis pleacă de la stadion cu toate punctele, în campionat. Echipa din Bănie arată din ce în ce mai bine. Jocul combinativ are din ce în ce mai multă calitate, în timp ce atacul, în ciuda absențelor, are rezultate mult mai bune. Astfel, Mihai Rotaru este tot mai aproape să își vadă visul cu ochii: o formație a Craiovei care să joace ofensiv și să-i încânte pe suporteri și pe oamenii de fotbal. Dacă jocul spectaculos ar aduce și rezultate și, implicit, titlul sau Cupa, patronul alb-albaștrilor ar fi cel mai fericit.
Cristiano Bergodi a imprimat la Craiova stilul pragmatic, prin care oltenii au ajuns vicecampioni în sezonul trecut. Papură și-a dorit și el o apărare beton, dar nu a reușit decât să plafoneze ofensiva. Acum, Ouzounidis încearcă să-i facă pe craioveni să joace ofensiv, rapid, cu tupeu și fără să le dea prea multe șanse adversarilor. Totuși, antrenorul grec spune că nu poate să schimbe stilul și să le imprime peste noapte aceste calități elevilor săi.
„Cele mai importante sunt cele trei puncte. Sunt mulțumit de cum am jucat în prima repriză. Am evoluat rapid, am marcat, asta e cel mai important din perspectiva mea. În a doua repriză, am încercat să „ucidem” meciul. Aș fi vrut să jucăm la fel ca în prima repriză, să mai marcăm. Dar e OK și așa. Nu pot schimba stilul echipei într-o zi. Trebuie să ne menținem jocul pe care l-am arătat în prima repriză, să creștem durata în care evoluăm așa. Da, le-am cerut jucătorilor să combine rapid. Ne dorim să avem posesie bună, pentru că suntem un club mare. Nu vrem să le dăm șanse adversarilor, nu vrem să le oferim încredere. Repet, sunt satisfăcut de jocul din prima repriză. Vreau să schimb câteva lucruri aici. Dar nu merge s-o faci așa, peste noapte, direct. Lucrăm în fiecare zi anumite aspecte ale jocului. Mai avem nevoie de timp, e clar. Nu e bine pentru noi când adversarul are mingea și încearcă să-și creeze ocazii. Următorul meci e cel mai important, cu Chindia. Am zis-o mereu, următorul joc contează cel mai mult”, a spus tehnicianul grec, la flash-interviu.

Ouzounidis și-a impresionat elevii, dar și pe Sorin Cârțu!
La finalul partidei, Alex Mateiu a ținut să-l înțepe, indirect, pe Corneliu Papură, fostul antrenor al echipei și cel de-al patrulea tehnician care l-a scos din lotul echipei de când evoluează în Bănie.
„Avem o mai bună organizare cu noul antrenor, cu Marinos Ouzounidis. Stăm mai bine în teren, adversarii au mai puține ocazii. S-a și văzut, de altfel, au avut o singură ocazie ei, în minutul 90. Sunt fericit că joc, îmi place să lupt pentru cele trei puncte.  O luăm pas cu pas în lupta pentru titlu. Avem „dubla” cu Chindia, sperăm să-i scoatem din Cupă și să îi batem în campionat. Sigur că da, Cupa României rămâne un obiectiv pentru noi”, a spus Mateiu.
Sorin Cârțu, președintele clubului din Bănie, este încântat de felul în care Ouzounidis și-a mobilizat elevii într-un timp atât de scurt și crede că pe viitor, echipa va arăta și mai bine.
„Victoria e victorie până la urmă. Dacă mai dădeam un gol nu ar mai fi avut nicio ocazie adversarul ca aia din minutul 91. Ce văd în ultimul timp și n-am observat de când sunt la Craiova, în scurtul mandat al lui Ouzounidis văd că echipa are reactivitate și face un presing mult mai bun. Parcă încercăm să facem acest lucru, dar sunt convins că în timp o să prelungim treaba asta și pe viitor o să arătăm și mai bine. La ce foame de performanță e la Craiova, nu cred că preferă nimeni să jucăm spectaculos și să pierdem. Eu n-aș fi spus nu unei victorii cu CFR-ul când am jucat mai slab, dar n-am pierdut, eu n-aș fi zis nu să și câștigăm partida. Acum, cu venirea lui Camara și Fedele cred că lucrurile vor fi mai bune”, a spus oficialul oltenilor la TV.
Cicâldău este vedeta echipei. Mijlocașul e cel mai bun marcator și a devenit, din nou, vioara întâi după ce Ouzounidis i-a schimbat poziția din teren și l-a lăsat să joace ceva mai avansat. Fotbalistul așteaptă acum și apelul selecționerului Mirel Rădoi.
„Important este că am luat cele trei puncte, chiar dacă am mai avut o ocazie mare înaintea golului. În a doua repriză ne-am apărat rezultatul, mai ales în ultimele minute. Echipa arată bine, dar e loc și de mai bine. Primele reprize le-am jucat bine. Lucrăm la antrenamente să pasăm cât mai mult și cât mai repede. Prima dată trebuie să ne uităm la ce facem noi. Aștept și convocarea, dacă dânsul crede că merit să fiu acolo”, a spus Alexandru Cicâldău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSU Craiova: Pigliacelli – Bancu, Papp, Marius Constantin, Vătăjelu – Nistor (78 Screciu), Mateiu (92 Bic) – Baiaram (78 Camara), Cicâldău, Cîmpanu (68 Căpățână) – Ivan (92 Mamut). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
Hermannstadt: Figueiredo – Măţel, Matricardi, Scarlatache, Opruţ – Romario Pires, Addae (61 Dîlbea) – C. Popescu (8 Belu Iordache, 81 Elbers), Aosman (81 Karanovic), Mayoral – Bagaric (61 Sîntean). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Arbitru: Horațiu Feșnic. Asistenți: Vladimir Urzică, Valentin Avram.

Politica