Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un nou virus a trecut la oameni de la animale. Au fost raportate primele cazuri H5N8

Publicat

pe

Un nou virus se răspândește la oameni, de data aceasta fiind vorba de gripa aviară H5N8.

Infecția cu H5N8 s-a dovedit a fi letală pentru păsările sălbatice și domestice. În cazurile depistate acum, oamenii care au fost infectați se simt bine, la două luni de la diagnosticare.

Primele cazuri din lume de gripă aviară H5N8 la oameni au fost descoperite în decembrie, în Rusia, însă abia acum autoritățile o fac publică. Șapte muncitori care lucrau cu păsările într-o crescătorie au fost găsiți cu H5N8, iar acum aceștia se simt bine, potrivit The Guardian, care citează autoritățile din Rusia.

„Nu se transmite de la persoană la persoană. Dar numai timpul va spune cât de curând viitoarele mutaţii îi vor permite să depăşească această barieră ”, a spus Anna Popova, şefa autorităţii de sănătate publică a Rusiei.

“Suntem în discuţie cu autorităţile naţionale pentru a colecta mai multe informaţii şi pentru a evalua impactul acestui eveniment asupra sănătăţii publice”, a trasmis OMS, potrivit Mediafax.

Virusurile gripale de tip A sunt împărțite în subtipuri pe baza a două proteine aflate pe suprafața virusului: hemaglutinina (H) și neuraminidaza (N).

Există 18 subtipuri diferite de hemaglutinină (de la H1 la H18) și 11 subtipuri diferite de neuraminidază (de la N1 la N11).

Virusurile gripale A pot avea mai multe tulpini diferite. Subtipurile actuale ale virusurilor gripale A care au fost întânite mai frecvent la oameni sunt virusurile gripale A (H1N1) și A (H3N2). S-au mai întâlnit și cazuri de oameni purtători ai virsurilor gripale H5N1, H7N9 și H9N2

În primăvara anului 2009, A (H1N1) a provocat prima pandemie de gripă într-un interval de 47 de ani, cunoscută și sub denumirea de “gripă porcină”, deoarece conținea gene de la virusurile gripale umane, porcine și aviare.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.