vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pârtiile de schi, luate cu asalt de români! Cozi uriașe la telegondolă

Mii de turişti au ajuns şi în acest weekend la munte, în ciuda restricțiilor din pandemie, și mulți, între care şi copii, s-au aşezat încă de la prima oră la coadă la teleferic pentru a urca pe masivul Postăvaru.

În jurul orei 11:00 erau aproximativ 1.000 de oameni la telegondola din Poiana Braşov. Iubitorii sporturilor de iarnă au așteptat în jur de 30 de minute pentru a putea urca în telegondolă potrivit digi24.ro

Aglomeraţie a fost şi la baza pârtiei din Poiana Braşov, chiar dacă orașul de la poalele Tâmpei este în scenariul roșu, cu o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pârtia a fost plină de copii care au venit la școlile de schi pentru a învăța. De asemenea, pe pârtie au ajuns jandarmii și polițiștii locali, care le-au recomandat oamenilor să respecte măsurile de prevenție.

„Cei care au ales să vină aici se vor bucura de pârtii foarte bine preparate și cu grosimea stratului de zăpadă situată undeva între 70 de cm în vârful muntelui Postăvarul și în jur de 40-50 de cm la poale. Suntem funcționali cu toate liniile de transport pe cablu”, a declarat Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil Poiana Brașov.

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe iubitorii sporturilor de iarnă să fie prudenți. De la începutul sezonului de schi, în Poiana Brașov salvatorii au intervenit în 346 de cazuri.


Politica