joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tensiuni între viceprimarul din Târgu Jiu și Poliția Rutieră

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, este nemulțumit de cererea polițiștilor de la rutieră, care doresc montarea stâlpișorilor la mai multe treceri de pietoni și intersecții din municipiul la o distanță de 25 de metri.

Acest lucru duce la dispariția a numeroase locuri de parcare din oraș, iar viceprimarul cere ca stâlpișorii să fie montați la 5 sau 10 metri, pentru a salva puțin spațiu pentru mașini.

„Nu agreez în totalitate această idee, dar la primăria Târgu Jiu vin foarte multe adrese de la Poliția Rutieră prin care ni se impune să punem acei stâlpișori la trecerile de pietoni sau la unele intersecții. Am avut discuții și urmează să mai avem cu cei de la Poliția Rutieră, pentru că legea spune nu este voie să se oprească la 25 de metri înainte de trecerea de pietoni, dar c ar însemna ca la fiecare trecere de pietoni să se piardă câte 25 de metri. Pe puțin vor dispărea 8-9 locuri de parcare la fiecare trecere de pietoni. Ori Târgu Jiu la criza de locuri de parcare nu își permite un asemenea proiect. Cred că o distanță între cinci și zece metri ar fi suficientă și doar la trecerile de pietoni cu probleme“, a spus Bogdan Bejinaru într-o emisiune la Gorj TV.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viceprimarul a vorbit și despre o altă soluție, adică montarea de semafoare acționate la buton la trecerile de pietoni: „Din momentul în care se va da drumul proiectul info trafic care presupune semafoare inteligente, vom merge pe varianta semafoarelor acționate de la buton pentru toate zonele sensibile din oraș, pentru a recupera ușor acei stâlpișori“.

Politica