joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Romanescu și Dana Constantinescu au vorbit despre viitorul învățământului din Târgu Jiu

Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a întâlnit cu noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Acesta este convins că lucrurile merg într-o direcție bună. Edilul a discutat despre tot ce vrea să facă pentru învățământul din municipiu: proiecte, investiții despre munca de echipă.

„O primă discuție cu noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj îmi dă convingerea că lucrurile merg într-o direcție bună! Am vorbit astăzi despre proiectele pe care le implementăm la Târgu Jiu, despre investițiile pe care le facem în unitățile de învățământ și despre faptul că cele două instituții trebuie să își coordoneze eforturile pentru dezvoltarea sistemului educațional din Târgu Jiu. Noi facem eforturi considerabile pentru a asigura numărul de locuri necesar mai ales în învățământul preșcolar, în contextul regulilor impuse de pandemie. Am demarat de 3 ani o serie de proiecte folosindu-ne de toate sursele de finanțare pe care le avem la dispoziție, pornind de la buget și până la bani europeni. Grădinița nr. 8 din strada Mioriței, Grădinița „Mihai Eminescu” (ambele extinse prin construirea de noi corpuri de clădire, cu finanțare europeană), grădinița pe care o amenajăm in spatiile mari de la Colegiul „Ion Mincu”, grădinița pe care o amenajăm la Liceul Teologic și care va fi gata anul acesta până la 1 septembrie, Grădinița nr. 15 și multe alte investiții la grădinițele din municipiu sunt proiecte concepute strict pentru modernizarea și crearea de noi locuri în acest sector.  Continuăm și investițiile din școli, totul la un nivel fără precedent la Târgu Jiu, pentru că trebuie să asigurăm copiilor noștri toate condițiile de care au nevoie pentru o educație de calitate”, a spus Marcel Romanescu.

Noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Gorj a fost instalată luni seara și este formată din Dana Constantinescu, inspector general, și adjuncții Marius Stroe și Marian Staicu. Profesoara Maria Cochină a fost înlocuită din funcţie, după ce acesteia  i s-ar fi reproşat faptul că a creat o atmosferă tensionată în cadrul instituţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica