vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. O învățătoare, acuzată de furt și de pierderea banilor unor părinți ai elevilor la jocurile de noroc a fost suspendată

O învăţătoare din Râmnicu Vâlcea a fost suspendată şi este la un pas de a fi exclusă din învăţământ. Conducerea școlii a strâns o lungă listă de acuzații, de la furt din magazine până la dependența de jocuri de noroc.

Părinții au început să depună plângeri după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini cu o femeie care fură o jucărie dintr-un mall din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. Femeia a fost recunoscută. Este învăţătoare la o clasă a IV-a, scrie digi24.ro

În plăngerile făcute, părinții reproșează acesteia comportamentul faţă de copii iar unii i-au spus directorului că i-au împrumutat cel puţin 2.000 de euro, bani pe care au aflat că i-ar fi pierdut la jocuri de noroc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Sunt mulţi părinţi care nu vor să spună, dar mulţi o să spunem. Am convins un tătic care a dat 1.000 de euro”, a spus Ana Ivănescu, părinte.

Reprezentanţii şcolii ştiau de 4 ani că femeia este dependentă de jocurile de noroc. A fost de patru ori şi în comisia de disciplină, din alte motive: absențe de la ore, limbaj nepotrivit la adresa elevilor și furtul banilor din fondul pentru manuale auxilare. Banii au fost înapoiați de soțul învățătoarei, care a primit până acum doar sancțiuni financiare.

“Niciunul dintre părinţi nu avea curajul să vină să depună o plângere în care să spună ce se întâmplă. Şi în condiţiile acestea, doar pe vorbe nu puteam să facem nici măcar o anchetă sau să luăm măsuri disciplinare destul de puternice. Urmarea va fi clar desfacerea contractului de muncă cu nişte articole care nu o să îi facă cinste niciodată”, a declarat Ion Gheorghinaru, director Școala nr. 13.

Comisia de disciplină a școlii urmează să ia o decizie în acest caz săptămâna viitoare.

Politica