sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă simulare de incendiu, la Spitalul de Neuropsihiatrie

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltenia” al județului Dolj au organizat, joi, o nouă simulare de incendiu.

De data aceasta, scenariul urmărește declanșarea unui incendiu în incinta Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova. Focul izbucnește la nivelul acoperișului, fiind nevoie ca pacienții, împreună cu personalul medical din unitatea spitalicească, să fie evacuați în siguranță, până la sosirea echipajelor.

,,La sosirea pompierilor, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de salvare și intervenție la înălțime, incendiul se manifesta la acoperiș, pe latura de sud a construcției, cu posibilități de propagare la întregul acoperiș.  Din datele furnizate de personalul cu atribuții în organizarea intervenției la locul de muncă, nici o persoană nu a fost surprinsă de incendiu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atât cadrele medicale, cât și pacienții de la etajul IV al clădirii au fost evacuați. 

Principalele obiective ale exercițiului au fost: verificarea modului de organizare a evacuării și a primei intervenții de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste pentru situații de urgență și a personalului de pe locul de muncă, precum și verificarea traseelor, zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție în cazul producerii unui incendiu”, se arată într-un comunicat emis de ISU Dolj.

Politica