Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul

Publicat

pe

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat joi că publică toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro, lansând o platformă online unde pot fi consultate.

„În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toți contribuabilii. Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fie ușor de găsit de oricine este interesat

Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fie ușor de găsit de oricine este interesat.

Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei și o găsiți la acest link: https://bit.ly/2NAElkk

Contribuabilii români plătesc taxe și impozite în România și încă mari (avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE). Este normal să știe nu doar marile direcții în care merg banii lor, ci și concret la cine și pe ce s-au dus”, a scris Năsui pe Facebook.

Acesta mai spune că, pe viitor, va modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură să nu mai poată fi făcută dacă respectivul contract nu este pus pe platformă.

”Nu ne oprim aici.

De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică”, a mai scris ministrul.

Continue Reading