marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simulare de incendiu la SJU Slatina

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, au desfășurat, miercuri, o simulare de incendiu în cadrul SJU Slatina.

Exercițiul a urmat un scenariu bine pus la punct, potrivit căruia se urmărește evacuarea în siguranță a personalului medical și al pacienților aflați la unul dintre etajele superioare ale spitalului.

,,La sosirea pompierilor, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru victime multiple, etajul patru al clădirii era inundat cu fum. Din datele furnizate de personalul cu atribuții în organizarea intervenției pe locul de muncă, o persoană a fost surprinsă pe holul clădirii, posibil intoxicată cu fum. Au fost constituite sectoare de intervenție, concomitent cu căutarea și salvarea persoanei expuse la fum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalele obiective ale exercițiului au fost: verificare modului de organizare a evacuării și a primei intervenții, de către personalul de pe locul de muncă, antrenarea personalului din serviciile profesioniste și a personalului de pe locul de muncă și verificarea traseelor și zonelor de amplasare a tehnicii de intervenție, în cazul producerii unui incendiu”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Politica