sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul județului Vâlcea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, s-a vaccinat astăzi împotriva COVID-19, fiind printre primii vâlceni care s-au imunizat cu serul AstraZeneca.

 Imunizarea cu vaccinul AstraZeneca a început de luni, în România.

În Vâlcea au fost deschise trei noi centre –  unul în Râmnicu Vâlcea, unul în orașul Călimănești și unul în comuna Budești. Aceste centre sunt dedicate vaccinării cu acest ser, al treilea disponibil în România pentru campania de vaccinare împotriva COVID -19, după Pfizer BioNTech și Moderna.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vâlcenii sunt oameni inteligenți și uniți. Cu siguranță vor găsi resorturile necesare pentru a face acest pas pentru imunizare, în ideea binelui propriu dar mai ales a celui colectiv. Până acum ne-am ferit și ne-am protejat, dar permanent am fost ținuți în șah. Este timpul să facem o mutare înainte, în fața acestei pandemii. Prin vaccinare, sistemul nostru imunitar învață repede să recunoască și să lupte împotriva SARS-CoV-2. Este pasul pe care îl facem pentru redobândirea libertății și a încrederii în noi înșine. Vom realiza în curând că suntem mai puternici decât credeam. Îmi doresc ca județul Vâlcea sa fie pe locul întâi la numărul de persoane care se vaccinează, pentru a putea reveni cât mai curând la o relaxare a măsurilor impuse și pentru a putea deschide larg porțile turismului în acest județ minunat”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Până la începutul acestei săptămâni, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate 10.128 persoane, atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a, dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.

În ziua în care prefectul de Vâlcea s-a vaccinat, numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate, atât la doza nr. 1, cât și la doza nr. 2, era de 16.194.

Politica