Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Alte zeci de persoane, confirmate pozitiv, în Dolj

Publicat

pe

81 de doljeni au fost depistați pozitivi la infecția cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Potrivit reprezentanților DSP, tot ieri, a fost înregistrat un nou deces din această cauză.

Rata de incidență se situează în Craiova la 1.83 cazuri/mia de locuitori, respectiv la 1.21 cazuri/mia de locuitori, în Dolj.

Pe de altă parte, campania de imunizare anti-COVID continuă în județ, 43.655 de persoane fiind deja vaccinate, până acum. Numai în ultimele 24 de ore,  altor 657 de persoane le-a fost administrat serul împotriva virusului SARS-CoV-2, iar 829 s-au prezentat la rapel.

În rândul cazurilor depistate pozitiv, se află, în continuare, 1207 cadre medicale, 117 jandarmi, 212 cadre militare, 115 polițiști, precum și 44 de cadre militare din penitenciar. De asemenea, au mai fost confirmați pozitiv cinci elevi, dar și un profesor.

Pacienții infectați cu virusul Covid-19 sunt internați în spitalele din Dolj, după cum urmează:

·         Spitalul de Boli Infecţioase – 125/117 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 12/11 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –14/7 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 13/12 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilesti – 12 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 12 din Dolj;

·         Spitalul CF Craiova – 11/9 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 3 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 30.

De la începutul pandemiei, 18.33 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 336 au pierdut lupta cu virusul nemilos, ca urmare a  complicațiilor apărute la nivelul organismului.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Cetățenii doljeni au la dispoziție linia telefonică TelVerde 0800800165, unde pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, precum și linia TelVerde 0800800358, unde pot apela pentru recomandări  și informații legate de virusul SARS-CoV-2.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.