sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Continuă audierile în cazul Caracal

 O serie de martori sunt prezenți în cursul acestei zile la Tribunalul Olt, unde are loc al cincilea termen din procesul crimelor de la Caracal.

Totodată, forțele de ordine l-au adus și pe Gheorghe Dincă, încarcerat în Penitenciarul de maximă siguranță din Craiova.

În momentul în care mătușa Luizei Melencu, prima victimă a lui Dincă, l-a văzut pe acesta coborând din autospeciala jandarmilor, i-a adresat o replică dură, având în vedere cele întâmplate – „Al dracu’, venişi, ai?!”, a replicat femeia nervoasă, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astăzi, 17 februarie,  este programată audierea primilor martori din dosar, după ce la termenele anterioare au fost audiate părţile civile, și anume: părinţii Alexandrei, mama şi bunicul Luizei. Urmează, de acum înainte, audierea altor 58 de martori, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT.

Pentru această dată, a fost realizată o listă cu primii zece martori care vor fi audiați, printre care și Marian, tânărul cu care trebuie să se vadă Alexandra, până să fie răpită de Dincă. De asemenea, va fi  adusă în fața procurorilor și bunica Luizei, ce va trebui să povestească tot ce știe despre dispariția nepoatei sale.

Alte opt persoane, prezente în locurile de unde cele două tinere au fost văzute ultime dată, vor fi audiate astăzi, potrivit sursei citate.

,,Vor fi multe audieri. Vom vedea dacă vor veni toţi martorii stabiliţi pentru termenul din 17 februarie. Noi vom depune la dosar şi alte probe şi vom face mai multe solicitări pentru că din punctul meu de vedere sunt prea multe semne de întrebare şi în acest proces ar trebui să se lămurească totul”, a declarat avocata familiei Melencu, Carmen Obârşanu.

Inclusiv polițiștii cu care au vorbit cu Alexandra Măceşanu în momentul în care a reuşit să sune la 112 se află pe lista martorilor, urmând să fie chemați la audieri.

În dosarul judecat pe fond la Tribunalul din Olt, Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre prin incendiere în cazul dispariției și uciderii Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu. Printre altele, prietenul său, Fane Risipiţeanu, este acuzat că ar fi agresat-o sexual pe Luzia. 

Politica