joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cazuri de COVID-19, descoperite printre preșcolarii din Râmnicu Vâlcea

Trei persoane, două educatoare și un preșcolar, au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Cazurile au apărut la Grădiniţa cu program prelungit „Dumbrava Minunată” din zona Sud a municipiului Râmnicu Vâlcea, scrie voceavalcii.ro.

Reprezentanții unității au anunțat că vor fi luate măsurile necesare pentru a rezolva situația: „Vă anunțăm că la grădinița noastră un copil a ieșit pozitiv, și după aceea și cele două doamne educatoare de la grupă. Pentru a evita orice risc de îmbolnăvire, vă anunțăm, că vom lua toate măsurile necesare. Ca urmare, orice copil care prezintă și cele mai mici simptome de răceală NU vine la grădiniță, orice copil care a intrat în clasă și prezintă semne de îmbolnăvire este trimis acasă. Copilul care este trimis acasă va sta sub observație și ziua următoare. După 3 zile de absență aduce aviz de la medicul de familie. Dacă un copil sau familia sa a avut Covid-19 mai stă acasă încă 2- 3 zile pentru siguranță și după cele 14 zile de carantină”, este mesajul care a fost transmis părinților copiilor care frecventează această unitate de învățământ, conform sursei citate.

Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni, au fost confirmate 11.414 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și au fost înregistrate 202 decese. Miercuri dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 96 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 12  asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 73 cu forme medii și 11 internate în secția ATI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica