sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Sănătății: 64 de copii, internați de COVID-19 în România

64 copii sunt internați de COVID-19 în toată țara, dintre care 15 copii sunt internați în București, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății la o solicitare făcută de Edupedu.ro.

De asemenea, în momentul de față sunt 1.166 de locuri libere pentru tratarea copiilor cu COVID în țară și 88 în București.

Potrivit sursei citate, în prima săptămână de la redeschiderea școlilor au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 un total de 290 de elevi și 359 de angajați din sistemul de Educație. Având în vedere perioada de incubație a coronavirusului, este vorba de elevi infectați înainte de redeschiderea școlilor, a spus în mai multe rânduri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Abia de la finalul săptămânii acesteia încolo vom putea vorbi de infectări care ar fi putut avea loc în mediul școlar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Rata de depistare a cazurilor pozitive din școli este mult sub rata de infectare generală a populației din România, dacă vorbim de cei 244 de elevi, înseamnă 1 la 10.000 rata de infectare pe patru zile, același procent este scăzut în ceea ce privește procentul personalului din învățământ infectat. Până acum, rezultatele nu sunt cauzate de transmiterea în școli, de acum încolo, însă, de săptămâna viitoare ceea ce va apărea ca plus peste această rată de infectare, putem considera din păcate că este determinat de reluarea școlii, până acum nu”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, săptămâna trecută la Digi24.

Politica