Conecteaza-te cu noi

Actualitate

IICCMER va investiga crimele și abuzurile din timpul Revoluției

Publicat

pe

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc se va ocupa de investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției, după desființarea  Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

„Ca urmare a hotărârii de desființare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) își ia angajamentul de a folosi toate resursele necesare pentru aflarea adevărului cu privire la evenimentele petrecute în urmă cu mai bine de 30 de ani”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, IICCMER se va ocupa de investigarea științifică și demascarea crimelor și abuzurilor din timpul Revoluției prin culegerea de date, documente, mărturii și realizarea de cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989.

„Prin aceasta, IICCMER își consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România și de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada 1945-1989”, se mai arată în același comunicat.

Senatul a votat, luni, desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu. Acesta ar fi trebui să analizeze ceea ce s-a întâmplat la Revoluția din 1989. 

Continue Reading