Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Pregătiți pentru pensie, dar încă la catedră

Publicat

pe

24 de profesori din Olt, care îndeplinesc condițiile pensionării anul acesta, preferă să rămână la catedră și în anul universitar 2021/2022.

În urma ședinței de vineri a Consiliului de Administrație din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Olt (ISJ), s-au aprobat majoritatea cererilor depuse de profesorii olteni, care deși pot ieși la pensie anul acesta, au posibilitatea să rămână la catedră încă trei ani, scrie realitateaolului.ro.

Astfel, de la 1 septembrie anul acesta, s-ar fi putut pensiona femeile cu vârsta de 61 de ani și 8 luni – cu stagiu complet de cotizare de 31 de ani și 8 luni, respectiv 15 ani stagiul minim de cotizare. Totodată, bărbații cu vârsta de 65 de ani împliniți, 35 de ani stagiul complet de cotizare și 15 ani, stagiul minim, ar putea beneficia de pensie, începând cu luna septembrie.

Cu toate acestea, profesorii au preferat să-și petreacă timpul în școli, cel puțin încă un an. Printre cei care vor  rămâne la catedră se află șapte învățători, 5 profesori de educație fizică și sport, trei profesori de fizică, respectiv trei profesori de matematică.

Inspectoratul Școlar Județean Olt a respins o singură solicitare în acest sens, venită din partea antrenorului de tenis de masă Petre Arnăutu, profesor la Clubul Sportiv Școlar Slatina. Acesta urmează să se pensioneze la finalul acestui an.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.