vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 15 milioane de persoane vaccinate, în Marea Britanie

Marea Britanie a depăşit pragul de 15 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, astfel că guvernul şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina cele mai vulnerabile categorii până la mijlocul lunii februarie, au anunţat duminică premierul Boris Johnson şi ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, relatează Agerpres.

„Astăzi am atins o bornă importantă în programul naţional de vaccinare al Marii Britanii”, a scris prim-ministrul pe Twitter.

„O veste fantastică: peste 15 milioane de persoane au primit până acum prima doză de vaccin împotriva COVID-19”, a postat pe aceeaşi reţea de socializare şi ministrul Sănătăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste categorii sunt persoanele de peste 70 de ani, îngrijitorii din prima linie, angajaţii şi persoanele internate în centrele de vârstnici şi cei mai vulnerabili pacienţi, ceea ce înseamnă 15 milioane de persoane, dintr-o populaţie totală de 66 de milioane.

Anunţul cu îndeplinirea obiectivului survine cu o săptămână înainte de prezentarea „foii de parcurs” a guvernului, aşteptată la 22 februarie, în vederea ieşirii treptate din ‘lockdown’ – al treilea din Marea Britanie -, introdus de la începutul anului în contextul apariţiei unei tulpini mai contagioase a virusului, care a dus la o explozie a epidemiei.

Guvernul speră să poată redeschide şcolile de la 8 martie şi să relaxeze anumite restricţii, pentru a permite, de exemplu, întâlnirile între două persoane din familii diferite în exterior.

Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, cu 117.000 de morţi, începe de luni o nouă etapă a campaniei de vaccinare, care se va extinde la persoanele între 65 şi 69 de ani.

Pentru a combate importul de noi tulpini ale virusului, tot luni va intra în vigoare şi sistemul de carantină obligatorie în hotel pentru cetăţenii britanici sau irlandezi care vin din 33 de ţări de risc, de unde sosirile non-rezidenţilor sunt interzise.

Politica