joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Banca de haine”, la Craiova

Craiovenii generoși care nu știu ce să facă cu hainele rămase, le pot dona la containerul special amenajat de retailerul Fashion Days, amplasat în benzinăria OMV de pe Calea București.

Campania lansată de Fashion Days se desfășoară în parteneriat cu ONG-ul ,,Banca de haine”, cu scopul de a strânge cât mai multe obiecte de vestimentație, care să fie distribuite mai departe familiilor nevoiașe. Se poate aduce orice tip de îmbrăcăminte, indiferent de stil, mărime sau categorie.

La intervale regulate de timp, reprezentanți ai companiei de modă ridică hainele strânse în container, le spală și le pregătesc pentru a fi trimise către beneficiari. Pot fi donate și haine nou-nouțe, care nu vor mai trece printr-un proces de îmbunătățire, precum și haine purtate, dar îngrijite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma procesului de triere, în cazul în care unele obiecte de vestimentație arată necorespunzător, vor fi reciclate.

,,În Craiova, exista punctul de donare din cadrul OMV de pe Calea București. Hăinuțele sunt ridicate de acolo, apoi sunt triate și spălate. Acestea fie vor ajunge la divese familii care au o situație precară, fie vor fi recilate”, a spus Iulia Titianu, reprezentant al campaniei Fashion Days.

În prezent, există nouă containere de donare, situate în marile orașe ale țării: București, Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara, Ploiești, Sibiu, Iași, Craiova și Brăila.

,,Ideea a apărut de la un adevăr incomod: avem o mulțime de haine, dar niciodată nu sunt destule. Oamenii își doresc să țină pasul cu tot ceea ce este nou, să arate bine, să se simtă bine, iar noi le înțelegem perfect aceste nevoi.

Dar, Fashion Days este despre bun gust și bun simț. Așadar, vă propunem mai întâi să donați haine și abia apoi să le înlocuiți cu altele noi. Fashion Days a pregătit întreg procesul de donație pentru persoane fizice, însă vom oferi și haine nou-nouțe ONG-urilor cu care am intrat în parteneriat.

Momentan, avem puncte de colectare în toare marile orașe din țară și continuăm să extindem aria de acoperire. Chiar dacă nu suntem prezenți peste tot, îi invităm pe cei generoși care vor să doneze haine, să le trimită către ONG-ul Banca de haine, partenerul nostru pentru această campanie.

Ne-a plăcut foarte mult ideea, este o abordare curajoasă, dar are și potențialul de a deschide o conversație despre bun simț, la care sperăm să se alăture și alți retaileri de fashion”, a subliniat Andrei Chirilă, director de marketing Fashion Days.

Până acum, s-au strâns aproximativ 22.000 de kg de articole donate, care au ajuns la mii de copii și adulți din medii defavorizate.

Politica