joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asociația Vâlceană a Elevilor acuză Guvernul de iresponsabilitate și amenință cu proteste

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și alte asociații ale elevilor din Constanța, Bacău, București, Ilfov sau Maramureș acuză Guvernul de iresponsabilitate și că au condamnat elevii la abandon școlar pentru că nu a introdus bani în bugetul de stat pentru transportul elevilor.

Elevii au protestat în fața Guvernului, la finalul săptămânii trecute, ca urmare a intenției Guvernului de a tăia atât gratuitatea la transportul feroviar, cât și la toate celelalte tipuri de transport, după ce studenților le-a fost luată gratuitatea pe tren. În aceeași zi a fost publicat și proiectul de buget pentru anul 2021, cu doar 2,5% din PIB pentru educație și nicio sumă prevăzută pentru transportul elevilor.

„Efectele ireversibile pe care tăierea gratuității la absolut toate tipurile de transport se vor vedea cu ochiul liber în cifrele ratei abandonului școlar. În această situație elevii din mediul rural sunt condamnați la sărăcie, pentru că cei din mediile dezavantajate nu vor avea posibilitatea de a urma liceul pe care și-l doresc, pentru ca abonamentul va fi mult mai scump decât suma decontată”, se arată într-un comunicat al Asociației Vâlcene a Elevilor (AVE).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții elevilor anunță că în cazul în care problema nu va rezolvată imediat, aceștia se vor adresa instanțelor de judecată și vor depune plângere penală pe numele miniștrilor care au contribuit la încălcarea drepturilor elevilor, dar și că vor organiza proteste în fața prefecturilor din mai multe județe.

Politica