joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii s-au programat în ritm alert pentru vaccinarea cu AstraZeneca: 20.000 de persoane pe oră

Luni, 15 februarie, va începe administrarea vaccinului anti-COVID, produs de AstraZeneca-Oxford. Autorităţile sanitare au dat liber la vaccinarea cu aproximativ 200.000 de doze de ser AstraZeneca, iar românii s-au programat în ritm alert: 20.000 de persoane pe oră.

Programarea pentru AstraZeneca a început în data de 10 februarie şi se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie, informează adevarul.ro  

Iar conform recomandărilor autorităţilor medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Imunizările se vor realiza în 180 de noi centre specializate din toată ţara, dar ca element de noutate, pentru buna desfăşurare a activităţii de vaccinare, programarea se va realiza în acelaşi cabinet atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel, la 56 de zile.

Ultimul transport de ser sosit joi în România a fost cea de-a doua tranşă de vaccin AstraZeneca, care constă în 92.400 de doze. Dintre acestea, în cursul zilei de vineri, 37.800 de doze de vaccin urmau să fie distribuite către centrele regionale din Braşov ( 19.800 doze) şi Constanţa ( 18.000 doze).  

Potrivit unor informaţii recente, vaccinul anti-COVID, dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca va fi testat şi pe copii, într-un nou studiu clinic în Marea Britanie.

Cercetătorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili dacă serul – cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 – produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

  Vaccinul dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca este unul dintre cele trei aprobate pentru utilizare în Marea Britanie şi în Uniunea Europeană, alături de cele realizate de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Politica