vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O altă localitate din Olt, în scenariul roșu

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele două săptămâni a ajuns, în comuna Ghimpețeni, la 3.58 cazuri/mia de locuitor.

În acest caz, vor fi aplicate măsurile specifice scenariului roșu, printre care și mutarea învățământului în mediul online. Normele sanitare impuse în acest context implică:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

Policlinica Buna Vestire Craiova

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

– desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. Pentru operatorii economici prevăzuți la punctele 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Comuna Ghimpețeni se alătură, astfel, celorlalte două localități oltene, unde rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Este vorba  despre Vădastra, cu incidența de 10,57 cazuri/mia de locuitori, respectiv Studina, cu 3,41 cazuri/mie.

Autoritățile locale și județene din Olt le amintesc cetățenilor să respecte cu strictețe măsurile de igienă, astfel încât efectele infecției cu noul coronavirus să fie limitate.

Mai mult, pe fondul nerespectării acestor măsuri sanitare, forțele de ordine intervin, iar oltenii care nu respectă legea sunt sancționați.

În ultimele 24 de ore, polițiștii olteni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au verificat modul în care normele de protecție, impuse odată cu instituirea stării de alertă, sunt respectate.

Au fost controlate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

,,La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 forţe de ordine, fiind verificate 97 de societăți comerciale, precum şi 70 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 18.750 de lei, dintre care 117 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 17.500 de lei și 13 aplicată persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în valoare de 1250 de lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Olt.

Totodată, au fost derulate și activități preventive de informare. intervenţiile urmând să continue în și în perioada viitoare. Scopul acțiunilor desfășurate are în vedere creșterea gradului de conștientizare a tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, astfel încât să prevenim și să limităm infectarea cu Covid-19.

Politica