joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dan Barna le-a spus elevilor care protestau în fața Guvernului că vor beneficia în continuare de gratuitate pentru navetă

Vicepremierul Dan Barna a discutat joi cu reprezentanți ai elevilor care protestau în fața sediului Guvernului, cărora le-a spus că elevii navetiști vor beneficia în continuare de gratuitate la călătoriile între localitatea de domiciliu și cea unde învață.

„I-am invitat la o discuție pe o parte dintre membrii Consiliului Național al Elevilor care participau la o manifestație în fața Guvernului. Am discutat despre ce urmează să se întâmple cu transportul feroviar pentru elevi. I-am asigurat că vor beneficia în continuare de gratuitate și că Guvernul ține cont în noul buget de nevoia celor peste 400.000 de elevi navetiști de a ajunge la școală și de dificultatea cu care mulți elevi se confruntă când vine vorba de a călători din localitatea de domiciliu spre localitatea unde învață”, a scris Dan Barna pe Facebook.

De asemenea, Barna a spus că a mai discutat cu reprezentanții elevilor și despre criteriile programului Euro 200 de achiziție de calculatoare de către elevi și despre sistemul de burse școlare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„I-am asigurat că le rămân un partener deschis de dialog”, susține Barna.

Consiliul Național al Elevilor a anunțat, după întâlnirea cu vicepremierul, că „lupta nu se încheie aici”.

„În cadrul negocierilor, Dan Barna a garantat că transportul elevilor nu va suferi niciun fel de modificare față de prezent. Cu toate acestea, fără normele de aplicare ale Legii 226/2020, consiliile județene nu vor putea deconta naveta elevilor. Lupta nu se oprește aici. Vom fi în legătură permanentă cu autoritățile locale și centrale, pentru ca drepturile elevilor să fie respectate!”, a postat Consiliul Național al Elevilor pe Facebook.

Foto: FAcebook/ Dan Barna

Politica