vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovence hărțuite pe facebook

Mai multe craiovence au fost hărțuite pe internet de o persoană care a copiat contul de facebook al unei femei care trăiește în București. Craiovencelor le erau trimise mesaje cu conotații sexuale, imagini cu conținut sexual explicit, dar și amenințări. Multe dintre femeile agresate spun că persoana respectivă le analiza atent conturile și lista de prieteni. Una dintre femei a sesizat poliția și pentru că i-au fost lăsate bilețele în parbrizul mașinii. Polițiștii fac deja anchetă în acest caz, dar au nevoie de sprijinul persoanelor agresate, care sunt așteptate să depună plângeri.

„La nivelul Secţiei 5 Poliţie Craiova, în perioada 2019-2020, au fost primite două sesizări formulate de două femei din Craiova cu privire la faptul că au fost hărţuite prin transmiterea mai multor mesaje care le-au creat o stare de temere.
Într-una din situaţii, mesajele erau transmise în mediul online de pe un cont fals iar în cea de-a doua situaţie, prin afişarea unor bilete pe autoturismul persoanei vătămate.
În această cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de hărţuire, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor si tragerea acestora la răspundere penală.
Facem precizarea că fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, precum şi efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, constituie infracţiune.
În acest caz, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Recomandăm tuturor victimelor infracţiunii de hărţuire să sesizeze imediat organele de poliţie pentru a fi efectuate cercetări şi dispuse măsurile legale care se impun.”- IPJ Dolj

Politica