vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Slatina primește o nouă donație din partea ALRO

100.000 de lei vor ajunge în bugetul Spitalului Județean de Urgență din Slatina, din partea companiei slătinene ALRO, implicată în susținerea luptei anti-COVID.

Conducerea ALRO a anunțat că de data aceasta va face o donație și către Institutul de Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” (prin fundația cu același nume), respectiv către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Fiecare donație va consta în suma de 100.000 de lei, la fel ca în cazul SJU Slatina, potrivit olt-alert.ro.

Donațiile au fost aprobate recent în consiliul de administrație al societății slătinene, de către directorului general Gheorghe Dobra.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Fac precizarea că suma de 100.000 de lei destinată Institutului de Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” va fi folosită pentru susținerea activităților desfășurate în cadrul Secției 10, coordonată de doamna profesor doctor Monica Luminos.

La «Victor Babeș» banii vor fi cheltuiți pentru achiziționarea de echipamente medicale, mijloace fixe, reactivi, combustibil, pentru reparații și montări de posturi de oxigen medicinal și pentru alte asemenea nevoi, iar la Spitalul Slatina banii sunt necesari pentru asigurarea în condiții de maximă siguranță și securitate a activității medico-sanitare, dar și pentru asigurarea tuturor condițiilor de prevenire a incendiilor, ca și pentru dotarea spitalului cu materiale specifice situațiilor de urgență, în contextul generat de virusul SARS-CoV-2”, a declarat Constantin Popescu, președintele Sindicatului Liber „Aluministul” din cadrul companiei.

Pe timpul pandemiei, spitalele din Olt au fost susținute din punct de vedere financiar de compania ALRO. Anul trecut, firma slătineană a donat Spitalului Județean de Urgență Slatina nu mai puțin de 400.000 de lei. De asemenea, compania producătoare de aluminiu a donat mai multe aparate generatoare de flux integrat de oxigen și tratament cu aerosoli către Spitalul Județean de Urgență Slatina și către Spitalul Municipal Caracal, totul în valoare de peste 170.000 de lei.

Nu în ultimul rând, în aprilie 2020 au fost distribuite 100 de combinezoane și 100 de viziere către Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar la Ambulanța Olt au fost donate 500 de măști de protecție, 100 de combinezoane și 99 de viziere grație generozității celor din conducerea ALRO.

„Este un gest firesc pe care ALRO l-a făcut de multe ori, mai ales pentru spitalul din Slatina. Cu atât mai mult se impun astfel de gesturi acum, când cadrele medicale au mai mult ca niciodată nevoie de solidaritatea noastră și a celor care pot și vor să facă astfel de acte. Trebuie să îi protejăm și să îi ajutăm pe medici, pe asistente, pe toți ceilalți care luptă în prima linie cu molima aceasta care a cuprins întreaga lume”, declara, atunci, Constantin Popescu.

Politica