joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se scumpesc casele și apartamentele. Avertismentul experților imobiliari

Apartamentele și casele se vor scumpi cu până la 15% în următoarea perioadă. Experții imobiliari spun că acesta este efectul creșterii prețurilor materialelor de construcții cu aproximativ 20%.

Și constructorii atrag atenția că materialele de construcție au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor, iar aceste creșteri se vor reflecta și în prețul final al caselor, notează digi24.ro

Reprezentantul unei firme de construcții spune că dacă anul trecut plătea 280 de lei pentru 20 de litri de vopsea, acum prețul a ajuns la 310 lei, adică o creștere de 11%: „S-au întâmplat în ultimele 2 – 3 săptămâni creșteri substanțiale ale prețurilor materiale. La ciment a fost o creștere de 15%, la cărămidă de 20 – 25%. La fier – o creștere de aproximativ 30%, la vopsea cam 10% față de anul 2020. Asta se va simți și în prețul imobilelor”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Majorarea prețurilor la case și apartamente se va observa în lunile următoare, spun dezvoltatorii.

„Costurile de construcție cresc, trebuie să reorganizăm și să calculăm cum vom integra creșterea materialelor în costul de vânzare al apartamentului. Luna trecută, ianuarie, a fost mai bună decât ianuarie anul trecut, vorbim de o creștere undeva la 20% privind cererea apartamentelor noi”, spune Gabriel Focșăneanu, dezvoltator imobiliar.

Politica