joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi alpiniști au primit interdicție să escaladeze munții din Nepal, după ce au mințit că au cucerit Everestul

Doi alpiniști indieni și șeful lor de echipă nu mai au voie să intre în Nepal timp de 6 ani, după ce autoritățile au descoperit că cei doi au declarat în mod fals că au urcat până pe vârful muntelui Everest în 2016.

Escaladarea făcută de Narender Singh Yadav și Seema Rani Goswami a fost certificată de departamentul de turism la acea vreme. Dar o anchetă a fost declanșată împotriva lor pentru că nu au reușit să aducă nicio dovadă a acestui succes, când Yadav a fost nominalizat pentru un premiu, scrie digi24.ro

Yadav și Goswami nu au făcut încă nciun comentariu cu privire la anunțul Nepalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urcarea până în vârful Everestului, la 8.848,86 de metri, este considerată un mare succes pentru alpiniștii din întreaga lume.

Când Yadav a fost nominalizat pentru prestigiosul premiu Tenzing Norgay Adventure Award anul trecut, mai mulți apiniști au început să pună la îndoială succesul său și al partenerei sale.

Un oficial al ministerului turismului din Nepal a declarat pentru AFP că, în timpul investigațiilor efectuate cu alți alpiniști, au descoperit că cei doi „nu au ajuns niciodată în vârf” și nu au reușit să producă dovezi că ar fi făcut acest lucru.

Politica