joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei elevi olteni, campioni la robotică

Domeniul roboticii pare să fie unul de interes pentru elevii din Olt, astfel că trei dintre aceștia, care învață în școli din Slatina, au fost incluși în TOP 100 ROBOCAMPIONI ai României.

În urma organizării celui mai mare concurs de profil din țară, concursul de robotică școlară NEXTLAB.TECH, din 2020, la care au participat peste 30.000 de elevi români, printre cei mai buni din țară, se află și trei elevi olteni, notează realitateaoltului.ro. Aceștia se clasează în topul celor mai buni 100 robocampioni, județul Olt, figurând el, în topul celor mai bune 250 unități de învățământ din această categorie.

Astfel, în clasamentul celor mai buni creatori de roboți, Oltul figurează cu trei elevi: locul 63 – robotul ROLLI, creat de Teodora maria C. și Dana D, de la Colegiul Minulescu Slatina, coordonate de prof. Rodica Badea; locul 69 – robotul CHALLENGE, creat de David L., îndrumat de prof. Mihaela Pîrnă, de la Școala Ștefan Protopopescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește unitățile de învățământ campioane în acest domeniu, este vorba de Colegiul Național Ion Minulescu (Slatina) – poziția 38 din topul cu 250 de școli din țară, Școala Gimnazială Ștefan Protopopescu (Slatina) – poziția 80 și Palatul Copiilor Adrian Băran (Slatina) – poziția 10.

NEXTLAB.TECH este parte a programului ROMANIA TECH NATION, menit să educe un milion de elevi pasionați de robotică. În cadrul acestui concurs, elevii sunt învățați să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în aplicații precum Open Roberta, Mixly, Arduino IDE. Sponsorul național principal este Banca Comercială Română, iar contribuțiile suplimentare au fost oferite de Grupul Dacia-Renault și Măgurele Science Park.

foto: realitateaoltului.ro

Politica