vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi angajați ai Primăriei Cilieni, în vizorul polițiștilor

Oamenii legii au continuat cercetările privind dosarul de delapidare, deschis la Primăria Cilieni, după ce s-a constatat dispariția a 350.000 de lei din casieria instituției.

Până acum, doi funcționari publici ai primăriei au fost reținuți de polițiștii olteni. În urma controalelor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Olt, marți, angajații s-au prezentat la sediul poliției pentru a da declarații, potrivit evenimentdeolt.ro.

Forțele de ordine au depistat, pe baza informațiilor adunate, că respectivii funcționari publici au legătură cu dispariția sumei de 350.000 de lei din casieria Primăriei Cilieni.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Persoanele au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri. În această după-amiază (marți n.r.), în urma audierilor și administrării probatoriului în cauză, două persoane, respectiv un bărbat (complice n.r.) și o femeie (contabil la Primăria Cilieni n.r.), din județul Olt, au fost reținute pentru 24 de ore. Persoanele sunt bănuite că și-ar fi însușit suma de aproximativ 350.000 de lei din casieria unității în care erau angajați. În cursul zilei de miercuri, acestea vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia cu propuneri legale”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii au efectuat, acum aproximativ o săptămână, o serie de percheziții la sediul Primăriei comunei Cilieni, dar și la domiciliile unor angajați care lucrau acolo. A fost deschis, astfel, un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare. 

„Din cercetări a reieșit faptul că funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însușit aproximativ 350.000 lei din casieria unității, sumele respective fiind încasate de la cetățenii pentru plata impozitelor și taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanțe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, se arăta atunci într-un comunicat emis de IPJ.

Politica