vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii și energeticienii vor protesta în ture, la Târgu Jiu. Manu Tomescu: „Este ultima noastră șansă”

Aproximativ 50 de sindicaliști au pichetat Prefectura Gorj, luni, între orele 07:00-11:00. Aceștia protestează în legătură cu reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni, solicitare aflată sub fază de proiect la Camera Deputaților.

Minerii spun că vor protesta în fața Palatului Prefecturii din Tg-Jiu, cu câte 100 de membrii prin rotație, din cauza restricțiilor pe pandemie. Protestatarii își vor face simțită prezența întreaga săptămână, de dimineață de la ora 07:00 până la ora 11:00 și de după amiază de la ora 15:00, până la ora 17:00.

„Președinții din FNME, Pirvulescu și Mitrescu, și al federației Petrom, Ionescu Gelă, s-au alăturat protestului inițiat de federația Energetica! UNITATE! UNITATE! UNITATE! Ca să câștigăm drepturi pentru toți, trebuie să luptăm TOȚI!”, a anunțat Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tomescu le-a vorbit protestatarilor, luni, în ploaie. Acesta speră că dacă grupurile de mineri și energeticieni vor pune presiune pe întreaga durată a acestei săptămâni, vor avea și câștig de cauză.

„Nu cerem privilegii, nu cerem ceva pentru noi. Cerem doar să nu mai fim discriminați. Cerem ca munca noastră să fie respectată. Ani de zile, noi, minerii și energeticienii, nu am fost prinși în legea pensiilor. An de an, dacă vă amintiți, și cei care au condiții deosebite de muncă, li se spune că anul ăsta e ultimul. Avem un proiect legislativ trecut de Senat. Se află în Camera Deputaților și trebuie să facem o presiune constantă toată luna aceasta, pentru acest proiect. Este ultima noastră șansă. Sunt artiști încadrați în legea pensiilor. Nu am nimic cu balerinii sau clovnii, dar cu ce muncesc ei mai mult decât noi? Nu vom accepta să mai fim discriminați. Ne-au murit colegi înainte să iasă la pensie. De data asta nu mai au nici o scuză. Vreau să transmit un mesaj de unitate. Dacă vrem să câștigăm drepturi pentru toți, trebuie să luptăm toți.”

Politica