joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîmpeanu: Părinții pot refuza completarea formularului de consimțământ, însă elevul va sta acasă 14 zile

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că părinţii nu sunt obligaţi să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor care prezintă simptome specifice bolii COVID-19 la şcoală. El explică, de asemenea, că în cazul în care părintele nu este de acord cu testarea, elevul va sta acasă 14 zile.

”Părintele nu este obligat să completeze acest formular. Nici un părinte nu este obligat, nu poate fi obligat. El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro.

Testarea elevului care prezintă simptome se face în şcoală dacă aceasta este dotată cu un cabinet medical, iar dacă nu există cabinet medical, testarea va fi făcută de DSP „pe fluxul normal”. Testarea se va face în prezenţa părintelui şi de către personal medical calificat. În cazul în care părinţii nu doresc testarea copilului, copilul nu mai revine în şcoală cel puţin 14 zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie şi pentru a vedea care sunt paşii următori”, a adăugat ministrul.

Ministrul a arătat că, dacă un elev testat este confirmat printr-un test PCR ca fiind infectat cu noul coronavirus, colegii acestuia care au intrat în contact cu el pot fi, de asemenea, testaţi gratuit, în cazul în care părinţii acestora sunt de acord cu testarea.

Potrivit lui Cîmpeanu, un milion de teste au fost alocate în teritoriu pentru testarea elevilor. 

Politica