joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Reputatul avocat Narcis Bordea candidează pentru funcția de decan al Baroului Mehedinți

Avocații din cadrul Baroului Mehedinți urmează să își aleagă un nou decan întrucât peste puțin timp se încheie mandatul actualului decan Alexandru Dănuț Rolea. Maestrul Rolea a deținut timp de 8 ani de zile această onorantă funcție, mai precis 2 mandate consecutive de 4 ani de zile. Și potrivit legii, la fel ca în cazul președintelui țării, un avocat nu poate deține funcția de decan mai mult de două mandate. Acum alegerile despre care vorbim au luat deja startul, înscrierile au început de ceva timp și se vor încheia pe data de 19 februarie 2021. Iar numele noului decan se va putea afla pe data de 5 martie 2021 când va avea loc votarea. Scrutinul propriu-zis va fi tot secret, însă de această dată procedura nu va fi cea clasică, ci una specială, ca urmare a pandemiei. Concret, toți avocații cu drept de vot vor vota online. Mai exact fiecare avocat va primi o parolă și un cod special, după care va putea vota candidatul pe care îl dorește. Un program special sau mai bine zis un soft special va centraliza și număra voturile valabil exprimate și apoi va afișa rezultatele. În final o comisie desemnată va lua act de buna desfășurare a procedurii și va desemna câștigătorul, în persoana candidatului cu cele mai multe voturi primite.

Avocatul Narcis Bordea, o experiență de 16 ani și o foarte bună reputație
Avocatul Narcis Bordea, în vârstă de 41 de ani, din Drobeta Turnu Severin, s-a înscris în competiția pentru funcția de decan al Baroului Mehedinți. Bordea activează în cadrul Baroului Mehedinți din anul 2005 și are o experiență în domeniu de 16 ani. El este absolvent la stat al Universității de Drept „Nicolae Titulescu” din Craiova cu master în management public la SNSPA – Școala Națională de Studii Politice și Administrative București. Avocat relativ tânăr dar cu o bună reputație profesională, Narcis Bordea s-a hotărât să candideze pentru funcția de decan al Baroului Mehedinți.
„În cadrul Baroului Mehedinți avem un număr de 400 de avocați activi, căci restul, o mică parte sunt avocați suspendați, din diverse motive. Mesajul meu către toți avocații din Baroul Mehedinți este de stabilitate, echilibru și o mai bună relație cu instituțiile publice din județul Mehedinți. Totodată țin foarte mult la o relație bună cu toți colegii și la o transparentizare a activității”, ne-a declarat avocatul Narcis Bordea.
Din informațiile noastre, până la această dată, în cursa pentru șefia Baroului Mehedinți s-a mai înscris doar o singură persoană. În cauză este vorba de respectabila avocată Claudia Martinescu. Amândoi acești concurenți au toată considerația noastră și le urăm succes!

Politica