sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic Orban: Punctul de pensie va mai crește în 2022, sporurile de la Prefecturi dispar

Ludovic Orban a anunțat luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că punctul de pensie va crește din ianuarie 2022. „Există o decizie luată”, a precizat liderul PNL. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

Orban a vorbit despre proiectul de buget, care trebuie să urmărească ținta de deficit de aproximativ 7% din PIB, și a făcut noi precizări privind tăierea unor sporuri și a voucherelor de vacanță.

”Va fi un buget prin care să creștem investițiile, prin intermediul căruia să creștem absorbția fondurilor europene. Ne-am propus ca 50% din investiții să fie finanțate din fonduri europene nerambursabile. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am discutat anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți: atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu doar atingerea deficitului bugetar, cât și evoluția deficitului structural – cheltuielile pe termen lung. Trebuie să arătăm sănătatea bugetară a economiei României. Detalii vor fi comunicate public de Guvern”, a spus Orban, potrivit realitatea.net 

Întrebat dacă vor fi eliminate voucherele de vacanță, fostul premier a răspuns că cele emise pot fi folosite anul acesta. 
”Rămân valabile voucherele de vacanță emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere care sunt valabile în cursul anului 2021. Se va lua o decizie la nivel guvernamental”, a adăugat Orban. 

În privința sporurilor, liderul liberalilor a precizat că va fi eliminat cel acordat prefecților și că, în urma unei analize, ”se va lua o decizie justă” și în legătură cu celelalte. 
”Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie. Pe baza acestei analize se va lua o decizie justă. Există o decizie legată de sporul de 30% acordat Prefecturilor, care nu se va mai plăti odată cu adoptarea bugetului de stat”, a spus fostul premier. 

Politica