joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focar de COVID-19 la un liceu din Târgu Jiu, la scurt timp după ce primarul critica regulile drastice

Elevii Colegiului Tehnic Nr.2 din Tg-Jiu nu s-au așezat în bănci la începutul acestei săptămâni, pentru că unii dintre profesorii lor au fost infectați cu COVID-19.

„În județul Gorj din 472 de unități de învățământ avem 267 de unități de învățământ care au început, astăzi, școala în scenariu verde, 203 în scenariu galben și avem și două unități de învățământ care au început online. Vorbim despre grădinița numărul 1 din Motru pentru că încă se află în reabilitare și Colegiul Tehnic Numărul 2 unde există cadre didactice infectate dar și personal auxiliar. La propunerea Consiliului de Administrație s-a luat hotărârea, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, de a se începe școala tot în scenariu online”, a transmis Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj, conform igj.ro.

Vestea legată de infectările de la Colegiul Tehnic Nr.2  a venit la câteva zile distanță după ce primarul din Târgu Jiu spunea că nu este deloc împăcat cu regulile severe impuse de autorități în ceea ce privește redeschiderea școlilor. Edilul se lăuda cu felul în care orașul său face față coronavirusului și cu investițiile făcute în învățământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Consider măsurile impuse de la centru pentru redeschiderea școlilor mult prea restrictive. Ele nu reflectă situația din țară.  Așa cum am mai spus, cred că decizia luării unor astfel de măsuri ar trebui să revină autorităților locale. Fiecare localitate ar trebui să stabilească modul în care decurg cursurile, în funcție de situația de la fața locului, mai ales pentru că și cheltuielile pentru implementarea tuturor măsurilor impuse de la centru au revenit în sarcina primăriilor. Suntem pregătiți pentru deschiderea școlilor! Din păcate, la Târgu Jiu suntem obligați să începem conform scenariului al doilea, pentru că am depășit cu foarte puțin indicele de infectare de 1 la mie, impus de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Nu pot fi de acord cu această decizie, dar suntem obligați să o respectăm!  Cred că toți copiii sunt mai în siguranță în clase decât îngrămădiți în locurile de joacă, la mall sau pe pârtii. Atâta timp cât acolo li se permite să petreacă ore bune, fără niciun fel de distanțare, nu văd de ce nu li se permite să vină la școală, sub supravegherea unor cadre didactice foarte responsabile! M-am întâlnit deja cu directorii tuturor unităților de învățământ din Târgu Jiu. Am pus la punct toate detaliile și suntem pregătiți pentru începerea cursurilor în orice scenariu. De asemenea, continuăm să facem tot ceea ce ține de noi pentru reducerea numărului de infectări la nivelul municipiului.  Vestea bună este că Inspectoratul Școlar va fi notificat de DSP în legătură cu situația epidemiologică și poate dispune trecerea în primul scenariu imediat ce rata de infectare scade sub 1. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând!”, a scris Marcel Romanescu, vineri, pe Facebook.

Politica