sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adăpostul de animale fără stăpân Fețeni, verificat de inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea s-au autosezizat în urma unei postări din mediul on-line, cu privire la nerespectarea normelor sanitare veterinare în timpul adopției câinilor. Controlul a vizat verificarea aspectelor semnalate la adăpostul de câini fără stăpân Feteni, de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

„În urma verificărilor efectuate la fața locului, coroborând cele constatate cu înregistrările din postările din mediul on-line, s-a constatat că îngrijitorul de animale nu era suficient instruit și nu acorda atenție operațiunii de contenționare și scoatere a câinilor din boxe pentru a fi supuși procedurii de microcipare. În plus, s-a permis, în mod nejustificat, accesul mai multor vizitatori deodată, ceea ce a produs o stare de agitație a animalelor din adăpost”, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Ca urmare a neconformităților identificate cu ocazia acestui control, a fost aplicată îngrijitorului respectiv o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 lei. Totodată, s-a dispus instruirea personalului din adăpost și urmărirea, de către reprezentantul legal al adăpostului, a modului în care îngrijitorii respectă normele și cerințele de bunăstare a animalelor în timpul desfășurării activității.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSVSA Vâlcea a desfășurat și desfășoară acțiuni de control pentru a se asigura că sunt respectate normele de bunăstare a animalelor, în toate cele trei adăposturi de animale fără stăpân de pe raza județului.   Toate neconformitățile constatate sunt sancționate în conformitate cu prevederile legale, sancțiunile fiind cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, în funcție de gravitatea deficiențelor constatate.   Controalele cu această tematică se desfășoară pe tot parcursul anului.

„Pe această cale dorim să reamintim că serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligativitatea legală de a crea website-uri pentru accesul publicului în vederea promovării adopției și informării constante a populației cu privire la programul de funcționare a adăposturilor. Prin înființarea Biroului de Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, entitate cu atribuții în acest sens, și prin colaborarea strânsă cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, se vor întreprinde acțiuni comune de prevenire a actelor de violență sau abandon în care sunt implicate animale”, este mesajul transmis de informează Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Politica