vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. 11 reacții adverse, raportate după vaccin, în Olt

Campania de imunizare este în plină desfășurare în județul Olt, unde în paralel cu etapa a II-a, are loc și administrarea rapelului pentru cei vaccinați în prima etapă.

În ceea ce privește apariția efectelor adverse, în special a celor grave, imunizarea cu serul Pfizer BioNTech s-a derulat în mod corespunzător. Până acum, au fost raportate doar 11 efecte adverse, printre care fost febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie, potrivit reprezentanților DSP Olt, citați de gazetanoua.ro.

Campania de vaccinare anti-COVID a început pe 4 ianuarie în județul Olt, iar de atunci 13.106 doze de vaccin au fost distribuite centrelor din județ.  Dintre acestea, 12.476 de doze sunt cele de tip  Pfizer BioNTech, iar 630 sunt doze de vaccin Moderna.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, aproape 500 de olteni au fost vaccinați împotriva noului coronavirus  cu vaccinul  Pfizer BioNTech. Până acum s-au vaccinat 12.042 persoane, după cum urmează: prima administrare –  9.015 persoane (8745 olteni imunizați cu Pfizer BioNTech şi 140 imunizați cu Moderna); rapel – 3.027 persoane, au anunțat reprezentanții DSP Olt.

Politica