joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primele condamnări definitive în dosarul „10 august”: Închisoare cu executare pentru agresorii jandarmeriței

Doi bărbați, acuzați că au agresat o femeie jandarm și că i-au furat arma din dotare, în timpul violențelor produse la demonstrația din 10 august 2018, au fost condamnați joi, definitiv, la închisoare cu executare. Alte cinci persoane au primit condamnări cu suspendare.

Curtea de Apel București a pronunțat astăzi prima decizie definitivă: doi dintre ei au fost condamnați la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, respectiv 2 ani și 9 luni de închisoare. Ceilalți cinci inculpați au rămas cu pedepsele cu suspendare, care variază de la câteva luni până la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, scrie digi24.ro

După protestele violente din 10 august 2018 au fost deschise mai multe investigații penale, cea mai importantă dintre ele în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii împotriva protestatarilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ofițerii Cătălin Sindile, Laurenţiu Cazan şi Sebastian Cucoş, din Jandarmerie, au fost acuzați inițial în dosar, pentru că ar fi acționat astfel încât să creeze o aparentă legalitate a intervenției în forță pentru dispersarea mulțimii prezente la așa-numitul Protest al Diasporei.

Cei trei au mai fost acuzați de acuzaţi de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Procurorii au anunțat anul trecut clasarea anchetei, conducerea de atunci a DIICOT a infirmat însă decizia, dar până acum cercetările nu s-au reluat deoarece o instanță este așteptată să confirmare reluarea investigațiilor.

Politica