Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Dacia și-a oprit producția din cauza crizei globale de semiconductori

Publicat

pe

Uzina Dacia din Mioveni și-a întrerupt activitatea, pentru prima dată de la izbucnirea crizei de semiconductori la nivel global. Compania mai are prevăzute și alte zile de închidere, în luna februarie, scrie profit.ro.

Potrivit Direcției Comunicare Groupe Renault România, „în cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producția industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiți furnizori. Astfel, activitatea de producție industrială de la Mioveni a fost întreruptă în data de 1 februarie. Echipele Grupului – Supply Chain și Achiziții sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială, care afectează mare parte din sectorul auto”.

Producători auto din întreaga lume opresc linii de asamblare a vehiculelor din cauza lipsei semiconductorilor, în unele situații din cauza măsurilor SUA împotriva unor producători chinezi de cipuri. Sunt afectate uzine din China, America de Nord și Europa.

Criza a început încă de la sfârșitul anului trecut, când primele companii auto, cele din cadrul Volkswagen Group, au anunțat că vor fi nevoite să întrerupă parțial producția în primele luni ale lui 2021.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.