vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei mai mulți olteni vaccinați sunt vârstinicii

A trecut o lună de la începutul campaniei de imunizare în județul Olt, peste 10.000 de persoane fiind deja vaccinate. Dintre acestea, cele mai multe sunt trecute de vârsta a doua.

Totodată, 2.345 de olteni au efectuat inclusiv doza a doua de vaccin, potrivit datelor oferite de DSP Olt, iar în ceea ce privește procentul persoanelor vaccinate, 47% este reprezentat, la nivelul judeţului Olt, de către vârstnici.

Până în prezent, în Olt, au fost repartizate 11.726 doze de vaccin Pfizer BioNTech, care au fost distribuite centrelor de vaccinare. Potrivit autorităților județene din sănătate, citate de gazetanoua.ro, numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 a ajuns la 10.983, dintre care 2.345 au efectuat inclusiv doza a doua.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, având în vedere statisticile publicate de libertatea.ro, cele mai multe persoane imunizate în etapa a doua, cu un procent de 47,26%, provin din rândul persoanelor de peste 65 de ani. Astfel, Oltul se află în topul judeţelor în care prioritate la vaccinare o au vârstnicii.

Iar la capitolul bolnavi cronici, procentul este de 31,30%, Oltul aflându-se, de data aceasta, pe locul şase la nivel naţional, în timp ce pe primul loc se află Mehedinţi, cu 36,29%.

Politica