vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Rata de Covid 19, în județ, a scăzut și mai mult

La Mehedinți rata de Covid 19 a scăzut și mai mult, de la 0,81 cât a fost ultima raportare a ajuns la circa 0,7. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, în cadrul acestor acțiuni au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât și rural, fiind verificate 850 de persoane și controlate peste 20 de societăți comerciale. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 40.000 de lei. În trafic, au fost verificate, peste 50 de mijloace de transport persoane.

Poliţişti din cadrul Poliției oraș Baia de Aramă s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în interiorul unui local public, din localitatea Brebina, sunt organizate două evenimente private. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, care în urma verificărilor efectuate au identificat 14 persoane care participau la o petrecere vânătorească și 6 persoane care participau la un majorat. Astfel, poliţiştii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoarea de 39.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.
Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii mehedințeni au desfășurat patru acțiuni, fiind verificate nouă societăți comerciale. De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat două misiuni, dintre care una pentru transportul unei persoane confirmate cu Covid-19, iar cea de-a doua pentru decontaminarea unei ambulanțe SMURD.
 Poliția Locală a desfășurat următoarele misiuni:
– au fost verificate 198 persoane din 123 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic;
– măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun în urma cărora a fost sancționată cu avertisment 1 persoană în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

La 31 ianuarie 2021, în județul Mehedinți, situația epidemiologică era următoarea:
– 664 persoane se aflau în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 5.572 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei
(18 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore),
– 81 persoane internate,
– 182 persoane izolate la domiciliu asimptomatice,
– 217 persoane decedate de la începutul epidemiei.
Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1.000 de locuitori în județul Mehedinți, calculată conform Hotărârii de Guvern 856/2020 este de 0,72. La nivelul județului Mehedinți, situația localităților cu rata incidenței cumulative peste 1,5 la 1.000 de locuitori este următoarea: 1. PRISTOL (4,15), 2. ROGOVA (2,42), 3. VÂNJULEȚ (1,56).

Politica