vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În Anglia a început testarea din uşă în uşă a locuitorilor

Marea Britanie a început marţi dimineaţă testarea din uşă în uşă pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus.

80 de mii de oameni vor fi examinaţi în acest fel, indiferent dacă au simptome, anunță romania-actualitati.ro

„Dacă locuiţi în una din aceste zone unde trimitem echipe de testare extinsă este imperativ să staţi acasă şi să faceţi un test. Chiar dacă nu aveţi simptome, este foarte important, ca să putem rupe şirul transmiterii acestei variante a virusului”, a transmis Matt Hancock, ministrul sănătăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt vizate zone unde au fost descoperite cazuri cu noua tulpină descoperită în Africa de Sud.

Marea Britanie a lansat un program de vaccinare în masă, cu aproape 9,3 milioane de persoane care au primit prima doză, iar guvernul și oficialii din domeniul sănătății sunt îngrijorați că noile variante ar submina eforturile de a pune pandemia sub control.

Premierul Boris Johnson a dat asigurări, la postul TV Sky News, că vaccinurile existente sunt eficiente și sunt în continuă dezvoltare, pentru a răspunde și noilor mutații.

Guvernanții au fost, însă, criticați în presă, pentru că s-ar fi decis prea târziu carantina pentru persoanele sosesc din străinătate și care ar putea aduce cu noile tulpini de virus.

Ziarul Times citează consilierii științifici de top din țară, care au spus că Marea Britanie are nevoie de restricții mai grele la frontieră, deși călătoriile către unele țări cu risc au fost interzise recent.

Politica