vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FIFA nu vrea ca fotbaliştii să aibă prioritate la vaccinare

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a exclus, luni, posibilitatea de a cere ca fotbaliştii profesionişti să aibă prioritate la vaccinarea anti-covid-19, pentru a facilita astfel desfăşurarea competiţilor.

„Prioritatea, în ceea ce priveşte vaccinurile, este desigur ca persoanele cu risc şi îngrijitorii să fie vaccinaţi mai întâi”, a declarat conducătorul forului fotbalistic mondial, potrivit Agerpres.

Şeful FIFA este optimist că la următoarea Cupă Mondială, din 2022, din Qatar, stadioanele vor fi pline.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Trebuie ca până atunci să eradicăm pandemia de Covid-19. Dacă nu va fi aşa, atunci cred că vom avea o problemă mai gravă decât Cupa Mondială”, a mai spus el.

Dezbaterea legată de o posibilă „prioritizare” a sportivilor a luat amploare în ultimele săptămâni, pe măsură ce au crescut dubiile cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie şi 8 august 2021, precum şi cu privire la Campionatul European de fotbal, care urmează să se desfăşoare tot în această vară, în lunile iunie şi iulie.

Însă CIO a refuzat să solicite acces prioritar la vaccin pentru participanţii la JO, ceea ce ar fi ridicat atât probleme practice, cât şi etice, în condiţiile în care campania de vaccinare începe într-un ritm foarte inegal, în funcţie de ţară.

Uniunea europeană de fotbal (UEFA), care s-a angajat să organizeze EURO 2020 în 12 ţări diferite, o misiune extrem de dificilă în actualele condiţii, în care traficul internaţional este restricţionat din cauza pandemiei, a amânat până în luna aprilie momentul în care va anunţa măsurile sale sanitare şi nu a evocat încă problema vaccinurilor.

Politica