marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pensii din Olt, suspendate

Sute de pensi, încasate până acum de olteni, au fost întrerupte. Decizia a fost luată de Casa de Pensii a județului Olt, fiind argumentată de motive precum virarea pensiei din alt sistem sau neprezentarea în fața comisiilor de specialitate pentru verificările medicale periodice.

Totodată, CJP Olt a luat decizia suspendării pensiei pentru 29 de beneficiari care nu au încasat pensia timp de 3 luni consecutive.

„În anul 2020 s-a luat decizia suspendării pensiei pentru 508 olteni. Motivele au fost următoarele:  pensionarul urmaș a împlinit 26 de ani (25 cazuri), pensie anticipată și invaliditate gradul 3 și de urmaș suspendată la cerere (12 cazuri), pensionar urmaș copil care nu a prezentat adeverința de studii (47 cazuri), pensie de urmaș-soție pe 6 luni (132 de cazuri), pensionari de invaliditate neprezentați la revizuire medicală (55 de cazuri), a optat pentru pensia MAI (două cazuri), a optat pentru pensia MApN (patru cazuri),  pensionari limită de vârstă care au optat pentru pensia de urmaș (63 de cazuri), pensionar de invaliditate gradul I și II care realizează venituri, nelegal  (două cazuri), pensionar de invaliditate gradul III care realizează venituri depășind ½ normă, nelegal (două cazuri), pensionari de invaliditate care  și-au redobândit capacitatea de muncă (62 cazuri), soț supraviețuitor care realizează venituri lunare mai mari de 35% din salariul mediu brut (un caz), pensionari care nu au încasat pensia timp de 3 luni consecutive (29 de cazuri), soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, optează pentru o altă pensie (62 de cazuri) și pensionarul și-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat (zece cazuri)”, a precizat directorul executiv al CJP Olt, Iulian Smarandache, citat de gazetaoltului.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește anul 2019, altor 529 de olteni le-a fost sistată pensia, iar în anul 2018, altor 556.  Cele mai multe dintre motivele care au generat decizia în cauză se regăsesc printre cele menționate anterior.

Politica